Get Married 3

petang2 cam ni best rasa nye nk mbebel dalam belog nie..heheh 🙂 mrs.yanie nk share sket story Get Married 3..filem dari Indonesia.. mrs.yanie tgk kat astro 1st.. tgk kat umah je ..malam tu mr.laling gi men badminton..so mrs.yanie lepaking kat umah mak mrs.yanie je.. cter tv cam kureng best je malam tu..so mrs.yanie order ler cter Get Married 3 nie.. adik kata best..so beli jelah..leh tgk rmai2 best sket..hehehe..mulanye ingatkan xbest..tp not bad cter nye..
kisah pasangan yang bru dapat baby ..kembar 3 lagi..so diorg nekad nak jadi papa and mama yang berdikari (yang bebas dari gangguan parent kedua2 pihak and frens) and diorg nk jadi parents yang jaga anaknye sendiri tanpa bantuan orang lain. bukan senang nak jadi papa and mama yang menjaga anak kembar 3 orang..comel2 baby nye tau..yang gurl tu matanya biru..mcm orang puteh je nengoknye.. dalam kesibukan menjaga baby, kelalian berlaku ..cian baby tu kne sidai kat ampaian hehehe..dari stu suaminya marah sampailah isteri nye terkena ”baby blues”.. ermm dok pkr gak pe tu ”baby blues”..mgkin dalam masyarakat Melayu mgkin gler mroyan..tapi tak lah steruk gler mroyan kot..mgkin len..kalu korang tau ”baby blues” tu ape..comen2 ler ye..
akhirnya suami yang ensem tu pun pakat dgn kawan2 baik diorg tuk bantuan kembalikan kceriaan isterinye..dari stu mula kisah campur tangan penjagaan..sampailah diketahui oleh parent si isteri. atuk n nenek mane xmau jaga cucunye kan..hinggakan diketahui juga ibu suaminya..semua dok jaga baby..sampai suaminya di ketepikan..yelah suami nk jaga anak sendiri pun dicantas ..ermm..cian .. :-p akhirnya suaminya pun buat plan bagi semua orang keluar umah tu dan bukannya dihalau..nenek isteri nya dipanggil untuk perbaiki keadaan..lain plak jadinye..isteri nya tidak tahu akan plan suaminya..bler dapat tahu gaduh ler.. ada lah mcm2 blaku untuk diorang kembali baik smula…akhiranya semua orang paham dan diorg baik2 skali..hehehe tu serba sedikit sinopsis cter nye..

dibintangi oleh:


Mae (Nirina Zubir)



suaminya   Rendy, suami Mae, dibintangi oleh Fedi Nuril.





 dengan ketiga sahabatnya, Eman (Amink), Guntoro (Deddy Mahendra Desta), dan Beni (Ringgo Agus Rahman), Titi DJ, Hanung Bramantyo, Dwi Sasono, Raffi Ahmad, Candil, Mpok Nori, Bona Paputungan dan Gading Marten



so xrugi jugak kalu korang nk tgk..mmg best tapi xdalah sehebat cter aksi kan..cuma lucu dan kisah keluarga..tapi bahsa yang kureng enak tu je xsesuai untuk budak tgk..yelah cth ”bodoh”.. bagi kta mgkin tu bahasa yang tak baik..so pk pk pk kan ye..pandangan masing2..bagi mrs.yanie cter dia best.. (^_^) enjoy the movie..

*kalu silap maaf ye*




See also  Sinopsis Telefilem Travelling Beruang

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*